Moje Dezenty
[Inne] Moduł DRL - do jazdy dziennej - co sądzicie?
Zwiń
X
-
[Inne] Moduł DRL - do jazdy dziennej - co sądzicie?
Natknąłem się na Allegro na taki wynalazek. Co o tym sądzicie? Czy warto w to się pakować do O1? Sam myślałem o założeniu zwykłych świateł do jazdy dziennej, ale w tym przypadku chyba będzie łatwiej?
L I N K - D O - A U K C J I
oraz
S T R O N A - P R O D U C E N T A
Jeśli taki temat już był - proszę o usunięcie tego przez moderatora.Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku
https://www.facebook.com/Freshtimers
-
-
Zamieszczone przez MickulŻadna super sprawa... W 80% oślepia i wkurza mnie jak cholera - szczególnie w Passatach i Mercedesach.
Po drugie napięcie jest na tyle niskie, że nawet drogowe nie oślepia.
Najpierw faktycznie podpiąłem pod drogowe, lecz z uwagi na ryzyko obniżenia trwałości żarówki jednowłóknowej (sprzedawca o tym pisze) podpiąłem pod mijania, dokonując zwiększenia napięcia poprzez wyeliminowanie jednego rezystora. Problemu nie ma przy żarówce H4.
Osobiście teraz założyłbym jednak jakieś markowe LEDY.
Komentarz
-
-
klekocix, mam pytanie chyba najistotniejsze w tym temacie; mianowicie, czy ten moduł posiada homologację?
Bo jeśli nie posiada, to daruj sobie zakup.
Każda część wg aktualnego stanu prawnego , która montowana jest w samochodzie,a mająca wpływ na bezpieczeństwo jazdy, musi mieć stosowną homologację. Dlatego ja nie bawiłem sięw żadne hocki-klocki z modułami obniżającymi napięcie na "długich", tylko zakupiłem ledy z homologacją i do tego przekaźnik ze stykiem rozwiernym. Ostatnio zupełnie przypadkiem zatrzymali mnie panowie w czapeczkach z orzełkiem i zapytali, na jakich jadę światłach, bo im się wydawało że jadę na przeciwmgielnych.
A ja do nich, że moje auto nie posiada przeciwmgielnych i że włączone mam mijanki. Ciekawe jak bym się musiał tłumaczyć , jeślibym założył taki moduł i jechał z włączonymi "długimi" na 30%.... mogło by się to skończyć (podejrzewam) zabraniem dowodu rej.
[ Dodano: Sob 08 Paź, 11 16:52 ]
A tak poza tematem, to czy próbowałeś podłączyć żarówkę halogenową na 30% mocy, tzn na napięcie około 4 Voltów? Jaką ona świeci barwą? To spróbuj np na jakimś zasilaczu warsztatowym.Moim zdaniem to będzie wyglądać co najmniej śmiesznie. Czasami widuję takie auta, w których świeci jedno ze światłem na pół gwizdka, bo gość nie wie że ma słąbą masę i lampa świeci jak żarówka choinkowa i wygląda to dosyć żałośnie.
Komentarz
-
Komentarz